OVER ONS

De eerste uitgave van Speciaal Transport Magazine verscheen in 1980. Theo Wieringa uit Deventer zag de snelle ontwikkelingen in de wereld van zwaar transport en kraanverhuur. In eerste instantie was hij van plan om een boek te schrijven. Hij was echter bang dat het boek bij het verschijnen al achterhaald zou zijn door de technische ontwikkelingen. Zo ontstond de eerste uitgave van STM: zestien pagina’s informatie gericht op professionals en belangstellenden.

Tot 1998 had STM het - nog steeds bekende - liggende formaat met een gele achtergrond op de cover. Na de overname de door een Belgische uitgeverij verdween gele rand en - enkele jaren later - het liggende formaat. In de ‘Belgische jaren’ werden interessante technische artikelen en reportages steeds meer vervangen door gekopieerde persberichten. De lezers haakten massaal af.

Eind 2015 nam ik STM over van de, in financiële moeilijkheden verkerende, Belgische uitgeverij. Het eerste nummer van 2016 had een gewijzigde vormgeving, maar vooral de nieuwe artikelen spraken de vaste lezers aan. Eigen reportages, trucks, trailers, techniek, interviews en veel achtergrondinformatie: het staat allemaal in STM. En de lezers kwamen gelukkig weer terug.

Jaargang nummer 40 brengt iets nieuws: STM gaat definitief terug naar het liggende formaat met een gele rand. Speciaal Transport Magazine blijft een tijdschrift voor professionals uit de transportbranche én liefhebbers van uitzonderlijk vervoer en kranen.

Komt U een mooi project tegen voor een reportage: bel - 0651039256 - of mail: ad@speciaal-transport-magazine.com

Ad de Koning

Makarion BV - Ring 34 - 3227 AS Oudenhoorn - mail: ad@speciaal-transport-magazine.com - mobiel 0651-039256